میانکاله در مه!
سه شنبه 8 دی 94
قبل از نزدیک شدن به تعطیلات چند روزه برای اخذ مجوز ورود به پناهگاه حیات وحش میانکاله، جزیره آشوراده و تالاب بین المللی گمیشان اقدام کردیم (البته فقط ورود به میانکاله اکیدا نیاز به مجوز دارد). پیش بینی های اولیه هواشناسی حاکی از ورود سامانه کم فشار به کشور و بارندگی گسترده در روزهای مربوطه بود. هر روز با سلام و صلوات چندین سایت هواشناسی را چک می کردیم تا برنامه سفر را قطعی کنیم. خلاصه در روزهای پایانی منتهی به سفر، بالاخره مشخص شد که روز اول (میانکاله) هوا آفتابی، روز دوم (آشوراده) نیمه ابری و روز سوم (گمیشان) آفتابی همراه با باد شدید می باشد. نهایتا شرایطی که با آنها مواجه شدیم، مه شدید در میانکاله و آشوراده و هوای مطبوع بهاری در گمیشان بود! البته امکان جابجا کردن برنامه های روز دوم و سوم برایمان فراهم بود، اما احتمال دادیم وزش باد شدید موجب بروز مشکلاتی در رسیدن به جزیره گردد. لذا همان برنامه قبلی را در پیش گرفتیم.
در میانکاله مه به قدری شدید بود که هنگام ورود به منطقه، تا فاصله 50 متری اثری از دروازه ورودی نبود! البته وجود مه باعث می شد بتوانیم بیشتر به پرندگان نزدیک شویم، قبل از اینکه بگریزند. اما این نزدیک شدن، به دلیل دید ناکافی و نور نامناسب کمک چندانی در شناسایی نبود.
عقاب دریایی دم سفید!
دراج (ماده و نر)
به طور کلی پرنده نگری در شبه جزیره میانکاله با مشکلات زیر همراه است:
- مشکلات در حین ورود به منطقه: اغلب مخالفت هایی برای همراه داشتن دوربین های با لنز تله وجود دارد.
- دایره ترس بسیار بزرگ پرندگان: اردک ها و کنارآبزی ها به محض نزدیک شدن پرواز می کنند و معمولا پرنده ها تنها از دور و به صورت نقطه دیده می شوند. محتمل ترین علت برای دایره ترس بزرگ آنها، را وجود شکارچی ها در منطقه دانست.
- وجود گردشگران انبوه: در موارد متعدد با ورود 2 یا 3 مینی بوس یا حتی اتوبوس از گردشگران مواجه شدیم که با همراه داشتن تعداد زیادی گردشگر موجب تولید سر و صدای زیادی در منطقه شده اند.
لذا به طور کلی، در شبه جزیره میانکاله معمولا پرندگان آبزی و کنار آبزی به راحتی سایر دریاچه های داخلی و نیز سواحل جنوبی قابل مشاهده و تشخیص نیستند.
مناظر زیبا و زیستگاه های متنوع در شبه جزیره میانکاله