پرنده نگری در کوه های جارو
روز پنجشنبه 7 خرداد 94 به طور خیلی جدی تصمیم گرفتیم تا ظهر استراحت کنیم! اما ساعت 6 صبح دیگه خواب به چشمهامون نبود و لذا صبحانه خوردیم و پس از انجام یکی دو تا کار، ساعت 10 به سمت کوه های جارو در منطقه بین ماهدشت و اشتهارد حرکت کردیم. با اینکه نزدیک ظهر به منطقه رسیدیم، هوا یاری کرد، نیمه ابری بود و باد خنکی می وزید.
تصاویری از منطقه کوه های جارو
زمانی که دوره راهنمای طبیعت گردی را در موسسه آوای طبیعت می گذراندیم، روز 9 اردیبهشت 90 برای سفر آموزشی درس حشرات و خزندگان (به طور همزمان) به همراه استادن دو درس و سایر دوستان به این منطقه آمده بودیم. آن زمان دقت زیادی به محیط اطراف نداشتیم، بنابراین بدون اطلاع درستی از محل و آدرس دسترسی رهسپار شدیم،زیرا همیشه در مورد این منطقه کنجکاو بودیم و علاقه بسیاری به بازدید مجدد داشتیم که سرانجام میسر شد.
مسیر دسترسی از طریق جاده بویین زهرا، 20 کیلومتر بعد از ماهدشت (از سمت تهران) یکی از مسیرهای خاکی منطقه پلنگ آباد می باشد. جنوب جاده دشت نسبتا وسیع و سپس کوه های جارو به خط شده و منظم قرار گرفته اند. در سمت شمال جاده دریاچه نمک به صورت یک خط ممتد سفید به طول شاید 10 کیلومتر دیده می شود.
منطقه از نظر گیاهی غنی و قابل توجه می باشد، به همین دلیل می تواند محل مناسبی برای تجمع پرندگان به ویژه در فصل زادآوری باشد. در سفر حشرات و خزندگان در سال 90 که تازه به پرنده نگری علاقمند شده بودیم، به صورت گذرا و اتفاقی «گنجشک بیابانی» دیدیم و امروز بسیار مشتاق دیدن مجدد و با دقت این پرنده بودیم، اما نشد.
در طول حدود دو ساعتی که در منطقه حضور داشتیم پرندگان زیر را مشاهده کردیم.
چک چک پشت سفید
چک چک دشتی
- ۹۴/۰۳/۱۰